| Tytuł: | Co z kandydozą? |
| Autor: | Wandzia 15.2.2011, 13:33 |
| Witam! lekarz stwierdził u mnie kandydozę. Czy ktoś wie jak przebiega leczenie tej choroby? | |
| Autor: | Moni@ 15.2.2011, 15:32 |
| leczenie kandydozy jest długotrwałe. wymaga podawania różnych leków, bardzo często przeciwzaplanych oraz przeciwgorączkowych. | |
| Autor: | Marysia 16.2.2011, 08:06 |
| no tak, ale podstawą leczenia jest skrupulatne przestrzeganie higieny osobistej oraz podawanie leków przecigrzybicznych. leki przeciwgorączkowe oraz przeciwzapalne są podawane doraźnie w określonych sytuacjach. jednak z tego co jest mi wiadome to często są one przepisywane przez lekarzy. | |
| Autor: | Agnes 16.2.2011, 11:36 |
| w leczeniu kandydozy często zaleca się stosowanie pyralginy, głównie na jej działanie przeciwzapalne. dzięki temu szybciej widać efekty leczenia i nie ma większych komplikacji. nie ma stanów gorączkowych a organizm skuteczniej walczy z chorobą. | |
| Autor: | HARU 17.2.2011, 08:56 |
| Agnes masz rację. Ja niestety chorowałam na kandydozę i musiałam przyjmować wiele różnych leków. Dzięki temu lekowi przeciwzapalnemu wszystkie dolegliwości przeszłam szybciej i leczenie trwało o wiele krócej. Polecam również jako dobry środek na ból głowy- działa bardzo szybko i nie otumania, nie ma problemów z koncentracją dzięki czemu można prowadzić samochód, co w moim przypadku jest bardzo ważne. | |
| Autor: | Olka 17.2.2011, 13:28 |
| Ja w przypadku tej choroby musiałam przyjmować wiele leków przeciwgrzybicznych, nigdy nie musiałam też przyjmować żadnych leków przeciwgorączkowych, ponieważ wówczas nie gorączkowałam, nie odczuwałam też jakiś innych bólów. | |

Kandydoza, inaczej drożdżyca, bielnica jest to zakażenie grzybicze, które zwykle atakuje skórę oraz błony śluzowe (np. jamę ustną czy też pochwę). Ta choroba jest wywoływana przez grzyby, które potocznie nazywa się drożdżakami.
Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.