|
CANDIDA ALBICANS (monikx2) |
|
|
Wszelkie informacje ouciekiniera tajemnicze zniknięcie ? (więcej...) |
|
|
Co z kandydozą? (Wandzia) |
|
|
Ja w przypadku tej choroby musiałam przyjmować wiele leków przeciwgrzybicznych, nigdy nie musiałam też przyjmować żadnych leków przeciwgorączkowych, ponieważ wówczas nie gorączkowałam, nie odczuwałam też jakiś innych bólów. (więcej...) |
|
|
jak walczycie z grzybicą? (Adrian) |
|
|
hej! mam problem z grzybicą jamy ustnej. znalazłem wiele ciekawych informacji o tej chorobie na stronie grzybicajamyustnej.biz.pl. wiem, że istnieją inne rodzaje grzybicy i się zastanawiam jak wygląda takie leczenie. (więcej...) |
|
|
dieta na candide (upikomi) |
|
|
słyszałam, ze można stosować jakąś dietę przeciwgrzybiczą, oczywiście jako dodatek do leczenia i szczepionek, próbował ktoś takiej diety podzielcie się info. (więcej...) |
|
|
drożdżyca pochwy (Kania) |
|
|
Hej, z jakiego miasta jesteś?ja cierpie na to samo co Ty. Czy miałaś zrobiony posiew z pochwy?
Ja trafilam na bardzo dobrego ginekologa w Warszawie, który oprocz leczenia objawow, przepisał mi duzo lekow do lykania, ktore maja na celu zwalczyc grzybice od srodka. (więcej...) |
|
|
polecam na grzybicę (Gośka) |
|
|
Przydatny w leczeniu grzybicy jest sok noni polecam stronę z info. www.sok-xxx ja stosowałam też w ciąży (więcej...) |
|
|
Candida albicans + chlamydia (Asia) |
|
|
Witam, mam duży problem z grzybicą. Stwierdzono u mnie candida albicans oraz chlamydia. Brałam już wiele leków, zaczynając na tych najsłabszych, kończąc na tych najmocniejszych, jednakże nie widzę żadnego efektu. Próbowałam też różnych naturalnych metod naturalnych: dopochwowych płukanek ziołowych. Nie jem również słodyczy, ograniczyłam do minimum spożycie cukru. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Słyszałam kiedyś o jakiejś szczepionce ( chyba na gynatren). Czy ktoś wie czy jest to skuteczne? Proszę o jakąkolwiek pomoc lub wskazówkę. (więcej...) |

Kandydoza, inaczej drożdżyca, bielnica jest to zakażenie grzybicze, które zwykle atakuje skórę oraz błony śluzowe (np. jamę ustną czy też pochwę). Ta choroba jest wywoływana przez grzyby, które potocznie nazywa się drożdżakami.
Łojotokowe zapalenie skóry
Łojotokowe zapalenie skóry u niemowląt nosi nazwę ciemieniuchy. Inaczej zwane jest także trądzikiem łojotokowym.